2017-04-04 08:39Bloggpost

Göteborg - ett paradis för foodies

null

Göteborg är en smakfull destination med några av de bästa representationerna av det moderna, svenska köket. Staden erbjuder ett brett kulinariskt utbud med allt från Michelin restauranger, food trucks och trendiga restauranger. Är du en foodie, kommer du garanterat aldrig bli uttråkad i Göteborg! Läs vidare om olika spännande matställen i Göteborg.

Prisvärda gourmetupplevelser med kvalitet i fokus

Göteborgs foodie scen har ökat under de senaste åren med många nya restauranger och unga kockar som utgör en ny och spännande kulinarisk generation. Göteborg tilldelades år 2012 titeln som kulinarisk huvudstad i Sverige som ett erkännande av dess kvalitet och färska naturliga råvaror och som stärkte stadens ställning som ett kulinariskt resmål i norra Europa.

Trots sin ringa storlek, har Göteborg även placerats som ett populärt resmål på den kulinariska världskartan. Hela sju restauranger har i skrivande stund blivit tilldelade en stjärna i Michelinguiden. Dessa sju restauranger är också en del av Smaka på Göteborg, som främjar att stärka restaurangscenen i staden. I samarbetet finns 46 restauranger i Göteborg, med allt från stjärnbeströdda gourmetkök till enklare snabbmat, trendiga uppstickare och klassiska krogar.

Smaka på Göteborg arbetar även med att stärka relationerna till lokala producenter och leverantörer samt att gemensamt verka för att säkra en hög kvalitetsnivå på de råvaror som restaurangerna arbetar med. En förutsättning att få vara med i Smaka på Göteborg är därför att restaurangerna bland annat har en miljödiplomering.

Några exempel på restauranger som är med i Smaka på Göteborg är Restaurang 28+ med en stjärna i Guide Michelin. Deras svensk-franska kök kännetecknas av konstnärlighet och fantasi, dessutom har de en av Sveriges mest välsorterade vinkällare. På View Skybar & Restaurant hittar du avslappnad fine dining där köket kombinerar lokala råvaror med internationella influenser. Här kan du även avnjuta en prisbelönt drink i baren medans du blickar ut över hamninloppet.

Foodtrucks och Saluhallar

Sugen på mat i Göteborg? Förutom förstklassiga restauranger erbjuder Göteborg också ett brett utbud av snabbmat med gott om foodtrucks och street food-ställen runt om i stan. Du hittar bland annat ceviche från Sydamerika, pulled pork från USA och roliga versioner på moderna klassiker som bland annat thaicos.

Dessa rullande restauranger rör sig över hela Göteborg och för att se var de befinner sig kan du enkelt hitta truckarna med appen Streetkäk.se. Appen och den tillhörande hemsidan visar vart truckarna står just nu, öppettider, menyer, erbjudanden och truckarnas kommande platser så att du lätt kan hitta din favorit-foodtruck i Göteborg.

För fler delikatesser har Göteborg även 4 större saluhallar där världens alla hörn finns representerade med allt från kryddor, korvar och ostar. Stora Saluhallen i Göteborg hittar du mitt på Kungstorget och här finns förutom delikatesser flera restauranger och caféer under ett tak. Saluhallen Briggen i Linné som är inrymd i en gammal brandstation har ett brett utbud av ost, fisk och kött - nöt, fläsk, lamm, fågel och vilt av hög kvalitet. Här kan du även lämna in ditt eget kött för rökning. Kville Saluhall på Hisingen stod klar 2013 och blev nominerad till det prestigefulla Kasper Salin-priset för sin arkitektur.

En saluhall man inte får missa under ett besök till Göteborg och som verkligen är en hyllning till Göteborgs läge på västkusten är Feskekôrka vid Rosenlund. Den karaktäristiska byggnaden rymmer en inomhusmarknad och restauranger där du kan köpa dagsfärska havsdelikatesser från Nordsjöns kalla vatten. Upplev havssidan av det svenska köket i Feskekôrka.

Det finns gott om matställen i Göteborg att upptäcka med utsökt mat för alla plånböcker vare sig det är från Stora Saluhallen, food trucks eller en restaurang i Göteborg!


Om Hotel Riverton

Hotel Riverton är en hotell – och konferensanläggning i centrala Göteborg med ett unikt läge vid vattnet i den växande stadsdelen Skeppsbron. Med en konferenskapacitet på 600 personer, 18 flexibla konferensrum och 185 rum, lägger vi stor vikt vid att ge en personlig service för att arrangera ett effektivt möte eller evenemang. Närheten till havet gör sig även påmind på vån 12 i View Skybar & Restaurant, som med fönster från tak till golv bjuder på en säsongsanpassad á la carte meny till en fantastisk utsikt över Göteborgs hamninlopp. Här står säsongens lokala råvaror i fokus som kombineras med internationella influenser i form av rätter och drinkar. Hotel Riverton ägs och drivs sedan 1991 av Lotta och Magnus Hedlund som båda är aktiva inom verksamheten som General Manager och VD.