2017-08-01 11:23Bloggpost

Upplev Göteborg genom dina sinnen: Lyssna

null

Under sommaren är det många evenemang i Göteborg, speciellt många konserter och festivaler. Det har länge funnits en stark musikscen i Göteborg som har producerat ett brett utbud av både nationella och internationella artister som bl a Håkan Hellström, José Gonzáles och HammerFall. Därför kommer den andra delen i vår 4-delarserie om våra favoritsätt att uppleva Göteborg genom våra sinnen, att handla om de bästa evenemangen i Göteborg för att utforska staden genom musik!

Way Out West är en tre dagars festival i Göteborg där du kan lyssna till några av världens bästa artister inom rock, pop, urban och elektronisk musik. Mellan den 10 - 12 augusti fylls Göteborg med glada festivalbesökare och artister som bland annat Lana del Rey, Major Lazer, Pixies, The XX och Angel Olsen. Festivalen kombinerar spelningar över tre scener samt med klubbar och mindre spelningar på andra platser runtom Göteborg.

Låter inte Way Out West som din grej, kan du besöka Skandinaviens största kulturfestival, Göteborgs Kulturfestival . Mellan den 16–20 augusti förvandlas gator och torg till festplatser där du kan frossa i ett rikt utbud av dans, mat, konst, film, litteratur och konserter i Göteborg.

Under sex dagar samsas olika matkulturer tillsammans med världsartister och lokala band. Årets program innehåller artister som den libanesiska popdrottningen Nawal El Zoghbi, den berömda afghanska konstnären Dawood Sarkhosh och Los Angeles-bandet The Bronx. Vill du upptäcka andra kulturer kan du bland annat uppleva indisk kultur genom olika former av indisk musik och dans.

Förutom festivaler blir det också en hel del konserter i Göteborg i slutet av sommaren. Den 3 september kommer Dylan LeBlanc till Pustervik som efter två album hyllades som "den nya Neil Young". Även på Liseberg kan du under sommaren se hyllade artister från olika musikgenrer live på någon av deras scener. Den 15 september kan du se svenska The Hives som erövrat världen med storm, stil och förstklassig garagerock. För fler evenemang i Göteborg under sommaren och hösten kan du besöka Goteborg.com för ett komplett program.

Bo nära till konserter och festivaler i Göteborg på Hotel Riverton. Centralt beläget vid vattnet med bra förbindelser bor du i moderna rum med allt för att garantera en bekväm vistelse. Hos oss inkluderas alltid gratis WiFi, tillgång till gym & relax samt en härlig hotellfrukost på morgonen. Passa också på att uppleva en av de bästa utsikterna i Göteborg i vår Skybar & Restaurant på 12: e våningen. Slappna av i baren och njut av en god drink eller något att äta innan du utforskar alla konserter och festivaler i Göteborg!


Om Hotel Riverton

Hotel Riverton är en hotell – och konferensanläggning i centrala Göteborg med ett unikt läge vid vattnet i den växande stadsdelen Skeppsbron. Med en konferenskapacitet på 600 personer, 18 flexibla konferensrum och 185 rum, lägger vi stor vikt vid att ge en personlig service för att arrangera ett effektivt möte eller evenemang. Närheten till havet gör sig även påmind på vån 12 i View Skybar & Restaurant, som med fönster från tak till golv bjuder på en säsongsanpassad á la carte meny till en fantastisk utsikt över Göteborgs hamninlopp. Här står säsongens lokala råvaror i fokus som kombineras med internationella influenser i form av rätter och drinkar. Hotel Riverton ägs och drivs sedan 1991 av Lotta och Magnus Hedlund som båda är aktiva inom verksamheten som General Manager och VD.