2016-11-21 11:36Bloggpost

Upptäck julens magi i Göteborg

null

Julen har äntligen kommit till Göteborg och det finns gott om aktiviteter och evenemang för att skapa en magisk och gnistrande känsla för alla. Stan är fylld med tindrande ljus, julmarknader, gröna granar och doften av varm glögg. Julen är en mysig tid för att besöka Göteborg och här är de bästa evenemangen för att njuta av Julstaden Göteborg och få dig att komma in i julstämning!

Ljusstråket

Vandra längs det vackra ljusstråket från Lilla Bommen genom stan upp till Jul på Liseberg. Mellan 1 december och 8 januari kommer gator och fasader vara upplysta med praktfulla ljusinstallationer.

Att följa ljusstråket till fots är ett perfekt sätt att både komma i julstämning och upptäcka Göteborg. Vägen tar dig bland annat förbi; Läppstiftet som lyser upp med ett pulserande sken, de mysiga Kronhusbodarna, Stora Teatern där du också kan se Tetsunori Kawanas ljussatta bambukonstverk, The Reincarnation, och avslutas på Liseberg med bland annat Sveriges största julmarknad.

Jul på Liseberg

Med nästan 5 000 000 juleljus skapar parken en mysig och magisk atmosfär som tar dig tillbaka till dina barndoms jular. Under julen på Liseberg hittar du Sveriges största julmarknad med över 80 bodar och butiker som erbjuder allt från juldekorationer, godsaker och presenter. Vid isbanan bjuds du in till årets julsaga, Nötknäpparen, som lovar en pampig och flärdfull föreställning till Tjajkovskijs klassiska musik. Utöver detta kan du åka på vinteröppna åkattraktioner och restauranger som serverar julens läckerheter. För de lite mindre finns det dessutom möjlighet att hälsa på i nisseverkstaden, klappa renarna och lämna in önskelistan till självaste Tomtefar.

Ljus på Artscape

För de som vill uppleva något annorlunda och unikt, rekommenderas ett besök till de 11 upplysta gatukonstverken, som finns utspridda över Göteborg. Artscape är en gatukonstfestival där lokala och internationella konstnärer skapade storskaliga konstverk i samtliga av Göteborgs tio stadsdelar. Nu lyses de upp i vintermörkret som en del av julstaden, så glöm inte att titta upp på väggar och fasader när du går runt i Göteborg, kanske får du se ett fantastiskt konstverk där du minst anar det!

Julpaddan

Kom i julkänsla med en tur på den klassiska Paddanbåten. Börja resan med värmande glögg och pepparkakor vid en brasa på kajen. Väl ombord kan du se alla tindrande juleljus reflektera i vattnet medan du njuter av härlig julmusik och roande guidning. Julpaddan tar dig längs kanalerna, hela vägen upp till Lisebergs stämningsfulla vinterland.

Julmarknader

Under december månad hittar du också många julmarknader runt om i Göteborg. Kom i julstämning och hitta de perfekta klapparna inför jul – här finns allt från hantverk till mode och heminredning från några av Göteborgs bästa lokala designers. Blir du inte sugen på att shoppa, är det mysigt att bara gå runt bland alla härliga juldofter, hantverk och annorlunda julklappar!

Julkonserter

Under november och december hittar du stjärnsprakande julshower, harmoniska stämmor och stillsamma konserter i Göteborg. Några av dem kan få dig i julstämning medans du shoppar, som den sjungande julgranen, där lokala körer trotsar kylan för att uppträda på den julgransformade scenen vid Kungstorget. Detta har blivit en stämningsfull tradition som du kan uppleva från 18.00 på veckodagar och från 15.00 på helger, under hela december månad. Så kika på evenemangslistan och njut av julens toner.


Om Hotel Riverton

Hotel Riverton är en hotell – och konferensanläggning i centrala Göteborg med ett unikt läge vid vattnet i den växande stadsdelen Skeppsbron. Med en konferenskapacitet på 600 personer, 18 flexibla konferensrum och 185 rum, lägger vi stor vikt vid att ge en personlig service för att arrangera ett effektivt möte eller evenemang. Närheten till havet gör sig även påmind på vån 12 i View Skybar & Restaurant, som med fönster från tak till golv bjuder på en säsongsanpassad á la carte meny till en fantastisk utsikt över Göteborgs hamninlopp. Här står säsongens lokala råvaror i fokus som kombineras med internationella influenser i form av rätter och drinkar. Hotel Riverton ägs och drivs sedan 1991 av Lotta och Magnus Hedlund som båda är aktiva inom verksamheten som General Manager och VD.