2017-09-01 10:04NYHETER

Ny Afternoon Tea med vackra vyer över Göteborg

null

Den 2 september är det äntligen dags för en ny Afternoon Tea-meny i Hotel Rivertons restaurang, View Skybar & Restaurant i Göteborg. Den populära menyn för såväl göteborgare som besökare i staden, varieras efter säsong med nya, spännande smaker.

Med fönster från golv till tak och vackra vyer över Göteborgs hamninlopp, serveras Afternoon Tea med lyxiga smakupplevelser i en avkopplande miljö. Hotel Rivertons skickliga konditorer har nu tagit fram en ny Afternoon Tea-meny inför hösten där smakerna varieras en aning efter säsong och tillgång.

Tanken bakom den nya menyn som börjar serveras den 2 september är att förlänga sommarkänslan in i den lite mörkare årstiden som kommer med exotiska smaksammansättningar. På menyn inkluderas bland annat spännande macarons, tropisk pannacotta samt lite mer traditionella inslag av nybakade scones med olika sorters hemlagad sylt och curds. Som en hyllning till Göteborg och västkusten finns även snittar med läckerheter från havet.

Té är också en viktig komponent för en riktigt bra Afternoon Tea, där kvalité och smak på téerna spelar en stor roll. På höstens meny erbjuds ett brett urval av téer i lösvikt från Dear Tea Society som noggrant valts ut för att komplettera bakverken.

Dear Tea Society är ett nytt temärke som lanseras under hösten 2017 av te-fantaster med en övertygelse att det finns ett te för varje individ, måltid och situation. I deras breda sortiment finns svarta, gröna och vita teer såväl som spännande infusioner, alla ekologiskt producerade. Varje teblandning i deras sortiment är unik och har döpts efter någon av medlemmarna i Dear Tea Society. På den nya Afternoon Tea-menyn erbjuds bland annat sorterna Charming Melissa, Lady Coco Wulong och Mellow Mr Bloom. 

Afternoon Tea serveras varje lördag kl 14-17 i View Skybar & Restaurant. Boka bord och se hela menyn på www.riverton.se/afternoontea 


Om Hotel Riverton

Hotel Riverton är en hotell – och konferensanläggning i centrala Göteborg med ett unikt läge vid vattnet i den växande stadsdelen Skeppsbron. Med en konferenskapacitet på 600 personer, 18 flexibla konferensrum och 185 rum, lägger vi stor vikt vid att ge en personlig service för att arrangera ett effektivt möte eller evenemang. Närheten till havet gör sig även påmind på vån 12 i View Skybar & Restaurant, som med fönster från tak till golv bjuder på en säsongsanpassad á la carte meny till en fantastisk utsikt över Göteborgs hamninlopp. Här står säsongens lokala råvaror i fokus som kombineras med internationella influenser i form av rätter och drinkar. Hotel Riverton ägs och drivs sedan 1991 av Lotta och Magnus Hedlund som båda är aktiva inom verksamheten som General Manager och VD.