2018-11-22 09:23Pressmeddelande

Hotel Riverton stödjer årets viktigaste bok

Blå Kokboken II till förmån för ProstatacancerförbundetBlå Kokboken II. Foto: Magnus Ragnvid

Blå Kokboken II säljs till förmån för Prostatacancerförbundet och synliggör kampen mot prostatacancer. Boken är en del i Mustaschkampen, som vill att fler män ska våga prata om och bry sig om sin hälsa. I boken porträtteras tolv kända män som delar med sig av sina liv och framförallt sitt möte med cancer. En del berättar för första gången. Det kan vara självupplevt, eller så kan det ha drabbat en vän, förälder eller partner.

För att lägga till något mer, något som för det mesta står för det positiva och kärleksfulla i livet, så delar männen också med sig av sitt paradrecept och om sina tankar kring kost och hälsa. Samt hur man delar med sig av något så svårt.

Böckerna är skapade av konstnären och författaren, Anna Benson, som även står bakom Rosa Kokboken I och II till förmån för Cancerfonden. Blå Kokboken I utsågs även till bästa välgörenhetskokbok vid World Gourmand Awards, som är kokböckernas motsvarighet till Oscarsgalan. Tillsammans har böckerna hittills samlat in dryga 3 miljoner kronor till kampen mot cancer.

-Blå Kokboken II är en otroligt viktig bok då den öppnar upp för dialoger om mäns hälsa och att tidig upptäckt räddar liv. Vi är stolta att få vara med och stödja boken och hoppas att den blir en julklapp till många män, säger Lotta Hedlund, General Manager på Hotel Riverton.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Prostatacancer är Sveriges vanligaste sjukdom och cirka 10 000 män drabbas årligen. Prognosen säger att detta ökar. Blå kokboken II säljs i begränsad upplaga och först till kvarn gäller. 100 kr per bok går till kampen mot cancer till förmån för Prostatacancerförbundet.

Medverkande i årets bok: Daniel Paris, Glenn Hysén, Jesper Blomqvist, Lasse Åberg, Loa Falkman, Robin Bengtsson, Staffan Olsson, Steffo Törnquist, Thomas Bodström, Thomas Wassberg, Tobias Karlsson och Uno SvenningssonOm Hotel Riverton

Hotel Riverton är ett hotell – och konferensanläggning i centrala Göteborg med ett unikt läge vid vattnet i den växande stadsdelen Skeppsbron. Med en konferenskapacitet på 600 personer, 18 flexibla konferensrum och 185 rum, lägger vi stor vikt vid att ge en personlig service för att arrangera ett effektivt möte eller evenemang. Närheten till havet gör sig även påmind på vån 12 i View Skybar & Restaurant, som med fönster från tak till golv bjuder på en säsongsanpassad á la carte meny till en fantastisk utsikt över Göteborgs hamninlopp. Här står säsongens lokala råvaror i fokus som kombineras med internationella influenser i form av rätter och drinkar. Hotel Riverton ägs och drivs sedan 1991 av Lotta och Magnus Hedlund som båda är aktiva inom verksamheten som General Manager och VD.